2000′li Yıllardan Üniversite Uzatan 10 Acımasız Bilgisayar Oyunu


“Sonunda üniversiteyi kazandım, nasıl olsa bitireceğim bir şekilde” diye düşünen gençliğin önündeki en büyük sorun, okunulan bölümün zorluğundan ziyade 2000’li yılların başlarının bilgisayar oyun dünyası açısından altın bir dönem olmasıdır.
Günler ve gecelerce süren, gözlerden yaşlar akıtan bu bilgisayar oyunlarını oynamayan, bilmeyen yoktur. Bu eğlenceli ama bir o kadar da zararlı oyunlar sayesinde sezon sonu alınan transkriptlerde birden çok zayıf not ve bütünleme sınavları, yaz okulu gibi sıkıntılı süreçler hayatımıza dahil olmuştur.
Kimi zaman günlerce derse girmeden oynanan bu oyunların en popüler olanlarını sizin için derledik…

Heroes of Might and Magic III


Sıra tabanlı strateji oyunlarının babası olan Heroes III özellikle hot desk veya hamachi ağı üzerinde oynanarak keyifli saatlerin su gibi akıp gitmesine neden olmuştur. Sürekli kahraman geliştirme ve kale elde etme arzusu bu oyunu oynayan kişileri kamçılar. Sonuç, yaz okulu.

Age of Empires II

Kaynakları topla, çağ atla ve düşmanları yok et kuralının en güzel temsilcisi olan bu oyun zamanında çok fazla genç arkadaşı uykudan etmiştir.

Fifa 99


Fifa serisi grafik olarak en büyük değişikliğe bu versiyonu ile uğramıştır. Yeni yapısı sayesinde adeta çığır açan bu oyun öğrenci evlerindeki rekabetin en büyük nedenidir. Uğruna kaç ders kaçırıldığı ise tam bir muammadır.

Total Club Manager 2004

TCM 2004 olarak da bilinen bu güzel futbol menajerlik oyunu içimizdeki Jose Mourinho’yu çıkartmayı sağlamış ve nice teknik direktörleri oyun dünyasına katmıştır. Bu yüzden oyuna saygımız büyüktür. Üniversitede ders olarak da okutulmalıdır.

Half Life II

Oyun dünyasında devamı en çok beklenen oyunlardan biri olan, Half Life serisinin bu ikinci oyunu vurdulu kırdılı, First Person Shooter (FPS), tarzdaki oyunların mihenk taşıdır ve her zaman orada kalacaktır.

Quake II


Anormal silahları ve agresif yapısı ile derslerden, sınavlardan sonra stres atmaya birebir olan Quake II her zaman üniversite gençliği tarafında sevilmiş ve sabahlara kadar oynanmıştır.

Diablo II

FRP tarzının en baba temsilcilerinde olan Diablo hakkında en çok konuşulan ve gün boyu adeta yaşanan bir oyundu. Okul sıralarında da yaratmış olduğumuz karakterin gizemli özelliklerine bürünüp hayali bir dünyanın içine dalardık. 2000’lerde üniversitede okumuş tüm gençler adına Blizzard firmasına, bir neslin yaratıcılığını artırdığı için teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

SimCity 2000


Bu sevimli şehir geliştirme oyunu üniversiteden mezun olan kişilere bedava belediye başkanlığı nasıl yapılırı öğretiyordu. Bir oyundan ziyade bir ders gibi düşündük ve gözlerimizi feda ettik bu oyuna.

Need for Speed Underground II

Caddelerde gazlamanın alternatifi olarak üniversite gençliğinin güvenli bir şekilde araba kullanmasının önünü açan bu oyun aynı zamanda öğrenci evlerinde hız rekorlarının konuşulmasına da neden olmuştur.

GTA Vice City


Amerika’ya gitmeden mafyası olsun, çeteleri olsun tam bir sokak hayatını anlatan bir oyundur. Bu oyunu bitiren kişiler ben hayat okulunu bitirdim diyorlarsa doğru söylüyorlardır. Bu oyundaki nostaljik radyo kanallarını dinlemek de ayrı bir keyifti.



1 yorum: